Bilder og referat fra messen søndag 6. mars 2005:

240 publikummere, 25 innepiloter, 8 forretninger og flere bruktflyhandlere fant veien til Ekeberghallen, -selv på en søndag med sterke vårfornemmelser.

Til sammen ble det, som i fjor, ca. 300 små og store i alle aldre som viste eller fikk se siste nytt i denne relativt ferske aktiviteten, -radiostyrte elektrofly og flyging innendørs.

3 loddtrekninger med mange fine premier fra sponsorene var bare ett av høydepunktene for publikum og de aktive, pylonrace og "ballonghovring" viste publikum at modellfly dreier seg om ferdigheter og sport like mye som hobby. Spenningen var stor, og det kom både Ooooiing og latter og applaus fra tribunen, og det var ekstra stas når et fly ble hengende fast i en ballongsnor eller man fikk med seg en skikkelig mid-air med deprondryss som resultat.

Mange av flygerne oppviste store fingerferdigheter med alle tenkelige 3D-øvelser, og det ble fløyet mye rart, fra kjente ARF´er til helt egenkomponerte fly, samt helikoptere og hurtigtaxing med en ambisiøst stor DC3. Naturlig nok var Depron det mest brukte materialet i de fleste flyene. Kombinasjonen av billige og lette materialer, små radiokomponenter, LiPo og børsteløs fremdrift gir de beste vilkår for kreativiteten, men som i andre grener av modellflyging er det, til glede for noen forretninger, allikevel slik at mange kjøper nesten ferdige fly. Noen av disse byggesettene lages nå i Norge, og her er kreativiteten på plass, jeg tillater meg, som bidragsyter, å si det selv. En ny klasse små pylonracere ble demonstrert gjennom en serie nye fly fra Ultramicro, så neste år tegner til å bli et arrangement med enda mer fart og spenning.

Følgende forretninger var tilstede med et stort vareutvalg: Bærum Modellhobby, Griffin Models, Hobbyland, Moss Hobby, Small Size, Thorbjørn & Kåre RC-seilflysport og Ultramicro. Norwegian Modellers meldte dessverre forfall pga sykdom, men sponset oss, som de andre, med premier til lotteriet. Et nytt lite foretak, God Idé solgte små solcelledrevne batteriladere, -kanskje en liten forsmak på en teknologi også modellflygere etter hvert vil bli kjent med.

Martin Krafft
Cirrus-rcfk
 

Video

Foto: Finn Krogvig. Flere bilder her i Eurofotoalbumet

Pilot: Jo Grini. Foto: Tom A. Hansen Mikropylon modeller. Konstruert av Martin Krafft, laserskåret hos Ultramicro. Foto: Jo Grini
Foto: Jo Grini Pilot: Pål Vindfallet. Fly: Coliebri . Foto: Jo Grini
Pilot: Fly: Tensor. Foto: Jo Grini

Sponsorer 2005:

Bærum Modellhobby
Griffin Models
Hobbyland
Moss Hobby
Small Size
Thorbjørn & Kåre RC-seilflysport
Ultramicro
Norwegian Modellers
God Idé